Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Nisan 2014 Cuma

doğum günü pastası nasıl yapılır

Ne zamandır yazmak istiyorum ama bi türlü fırsat bulamadım.. Kaç kişiye telefondan verdiğin tarifi uraya yazımda rahat edim dimi:)) saka saka doğum günü pastalarımızın ikiside çok beğenildi hatta bazı misafirlerimiz inanmadı pastaları benim yaptığıma buraya koyimda bari inandırıcı olsun dimi:)) öncelikle seker hamuruyla çalısmak sabır istiyor arkadaslar ve vakit buna hazırlıklı olmanız lazım.. Annemler kıza bakmasaydı yapamazdım yani:)) işte tarif geliyorrr 

pandispanya için:

5 yumurta
5 türk kahvesi fincanı un
5 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi fincanı su
1 paket kabartma tozu

        Hiç yumurtalar kar haline gelene kadar cırpın falan demicem vakit yok hepsini güzelcene çırpın yeter sonra dikdörtgen fırın tepsisine dökün 180derecede içini çekene kadar pişirin.. Çıkınca bi on dakika dinlendirin..sıra kesmeye geldi e bizim malum 1 yaş doğum günü olduğu için 1 şeklinde cetvel yardımıyla kestim kekidaha öncede diş şeklinde kesmiştim(diş buğdayı için)  şeklini belirlediğimiz pastayı standımız üzerine alıyoruz ( ben standı evdeki kartonları koli bandıyla birleştirip kalınlaştırdım üzerinede folyoyla kapladım). Sıra bir ip yardımıyla 1 imizi ortadan kesmeye geliyor .. Dikkatlice kestikten sonra içine bir kat krema koyuyoruz sonra bir kat muz ve  damla çikolata ardından üst katı kapatıyoruz ve kalan kremayı koyuyoruz aslında koymasakda olur tat olarak hiç farketmio son olarak artık hangi renk istiyorsak seker hamurunu mısır nişastası ile dikkatlice açıyoruz yırtılacaktır yılmayın devam edin yoğurup bastan açın merdane ile.. Sonra üzerine kapatın pastamızızn pasta ütüsü ile kenarlarını düzeltin ve şekil verin üzerini süslemek sizin hayal gücünüze kalmıs artık:)) bizim konsept uğur böceği olduğu için ben uğur böcekli yol yaptım harf kalıplarıylada isim yazdım tat olarakda görünüş olarakda süper oldu diyebilirim;)))) 



                                    

         Diğer pastamızda uğur böcüklü pastamız bunun için hazır yuvarlak pandispanyalardan kullanabilirşsiniz ya da yukarıdaki kek tarifini yuvarlak kalıpta yapıp kullanabilirsiniz.. Püf noktası bir gece önceden yapıp buzdolabında seklini alması iççin beklemek:)) pandispanyanın ilk katının içini streçle kapladığımız yuvarlak kaseye yerleştirelim sonra muzlu sütle ıslattım sonra kremasını koyup meyve koydum evde muz vardı ve vazgeçilmezim damla çikolata:))sonra üzerine diğer pandispanyayı ıslatıp kapatıyoruz üstünü tekrar streçledikten sonra bir gece buzdolabında bekletiyoruzki iyice donsun.. Ertesi gün çıkarıp seker hamurunu güzelce açıp üzerine yayıyoruz ve şekil veriyoruzzz hiç merak etmeyin bombeli kısmı çökmüyor ve sıcakta aksama kadar kalıyorrr.. İsterseniz kaplumbağada yapabilrisiniz hayal gücünüze ve şeker hamurunuzun rengine bağlı:))) bu arada seker hamırunu ince acarsanız yerken daha hoş oluyor ben seker hamurlu pasta yemezdim ama imce açılınca yenileceğini gördümm

                                           

      Bu arada şeker hamurunuz sertse mikrodalgada kısa süre ısıtın daha rahat açılır o zaman
      Şeker hamurunu açarken mısır nişastası kullanmayı unutmayın
      Şeker hamurlarını birbirine ballı su ve suluboya fırçası ile yapıstırabilirsiniz:))


Afiyet bal sekerr olsunnn kilomuu??? Asla yapmazzzz:)))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder